Professionele voetverzorging
Heeft u last van ingegroeide nagels, likdoorns en/of eelt? Een podoloog kan dit middels een professionele voetverzorging aanpakken, maar zal zeker ook op zoek gaan naar de oorzaak hiervan.
Indien het probleem ernstig terugkeert, kan de oorzaak liggen in een standafwijking van de voet en/of het foutief functioneren hiervan. Door overmatige druk en wrijving ontstaat er eelt die alsmaar terugkeert en/of toeneemt indien de oorzaak niet aangepakt wordt.
Het geven van schoenadvies, op maat maken van podologische zolen en silicone ortheses kunnen ervoor zorgen dat de oorzaak van de problematiek aangepakt wordt. Een voorlopige vilttherapie kan gebruikt worden in afwachting van uw silicone teenorthese of podologische zolen.
Onze praktijk werkt samen met verschillende pedicures en gespecialiseerde voetverzorgers in de regio. Maar wat is nu precies het verschil tussen een pedicure, gespecialiseerde voetverzorger en een podoloog?
Een podoloog behandelt huid- en nagelaandoeningen met al dan niet de aanwezigheid van systematische aandoeningen (diabetes, reuma…). Een podoloog gaat verder kijken naar de hoger gelegen structuren en dieper gelegen oorzaken/klachten. Een podoloog heeft een Bacheloropleiding waardoor wondverzorging en voorlopige vilttherapieën ook tot het vakdomein behoren.
Een gespecialiseerd voetverzorger verstrekt een basisvoetverzorging, aangevuld met de verzorging van huid- en nagelaandoeningen met als doel pijn en ongemakken die hiermee gepaard gaan weg te werken.
De gespecialiseerde voetverzorger merkt vaak als eerste problemen op en is daarom een belangrijke schakel in de interdisciplinaire samenwerking met de arts, de podoloog en de verpleegkundige.
Een pedicure voert een esthetische voetverzorging uit, maakt de voeten mooier op het niveau van de huid en de nagels. Niet-risicopatiënten kunnen bij een esthetische pedicure terecht.
Onze podologen voeren we professionele voetverzorgingen uit bij:
- Risicopatiënten; personen met diabetes, reuma of ernstig vaatlijden
- Terugkerende eeltvorming en likdoorns (vaak op advies van de pedicure)
- Ingegroeide teennagels – eventueel met behulp van een nagelbeugel
- Kalk en/of schimmelnagels
Uw behandelend podoloog gaat na of u tot een risicogroep behoort.
Heeft u vragen omtrent bovenstaande informatie of wenst u een afspraak?
Neem dan gerust contact met ons op.